Neurenberg

Dag 6 – vrijdag 20 sept. – zonnig – 22 °C

Vanmorgen konden we lekker aanschuiven voor het ontbijt in ons hotel. Er was keuze genoeg en het smaakte ons goed. Na het ontbijt lopen we naar het Hauptbahnhof om daar met de regionale trein naar de locatie te gaan waar in de jaren 30 een enorm complex gebouwd is door de Nazi’s voor hun partij bijeenkomsten. Na een korte rit met de trein stappen we uit en lopen we eerst naar het Zeppelin veld. Eigenlijk één grote tribune waar de grote leider destijds zijn redes hield en toegejuicht kon worden.

Hierna volgen we de wandelroute die door dit gebied gaat en ons langs diverse bouwwerken voert. Het volgende gebouw, het Documentatiecentrum van de Nazi Partij, bekijken we alleen van de buitenkant. Enerzijds omdat het verbouwd wordt en er een kleine tijdelijke tentoonstelling is, anderszijds omdat we al het nodige hierover hebben meegekregen de afgelopen dagen. We vervolgen onze wandeltocht en aan de andere zijde van het meertje hebben we een mooi uitzicht op het gebouw.

Hierna lopen we weer terug naar de trein, waar we even op moeten wachten. Na 4 haltes zijn we weer op het station, waar we onze lunch kopen, die we later op onze hotelkamer nuttigen. De middag luieren we wat en ’s avonds gaan we weer uit eten in de oude binnenstad. Deze keer döner op een terrasje langs de drukke winkelstraat. Ook deze keer weer gesponsord door (o)ma. Dus weer bedankt! Omdat het lekker weer is lopen we nog een stukje door het centrum richting het riviertje dat dwars door de stad loopt. 

Daarna lopen we terug naar het hotel en kijken we via de laptop via de TV nog naar het nieuws en 2 voor 12. Een film, die zich afspeelt tijdens de 2e  Wereldoorlog, is onze afsluiter van de dag. Morgen weer naar huis.