Dachau

Dag 5 – donderdag 19 sept. – zonnig – 20 °C

Vandaag verlaten we ons mooie appartement bij Rosenheim om eerst richting München te rijden. Daar brengen we een bezoek aan Dachau, het bekende  concentratiekamp uit de 2e Wereldoorlog. Bij de receptie halen we een audiotour, zodat we onderweg kunnen horen wat er zich allemaal afgespeeld heeft in dit kamp. 

Veel van de barakken, in totaal 34, die er oorspronkelijk waren zijn er niet meer. Er zijn nu 2 replica’s geplaatst om een indruk te geven van het wrede leven destijds. In het stenen hoofdgebouw kijken we naar een film en is een uitgebreide tentoonstelling te zien. Hieronder een foto impressie van wat we gezien hebben

Na zo’n 3 uur rondgelopen te hebben, lopen we weer terug naar de auto om onze reis te vervolgen. Ons volgende doel is Neurenberg, waar we de komende 2 nachten een hotel in het centrum geboekt hebben. Dankzij de navigatie rijden we er in een keer naar toe en gelukkig is 1 van de 10 parkeerplaatsen bij het hotel nog vrij, dus hebben we geluk dat we de auto kunnen parkeren. We checken in en brengen onze spullen naar de kamer.

Rond 18:30 uur lopen we naar het oude centrum en zoeken daar een leuk restaurantje. Daar eten we een traditioneel Neurenbergs gerecht met diverse soorten worst, zuurkool en aardappelsalade, uiteraard met een heerlijke bier erbij. Dit alles gesponsord door mijn moeder en Koen zijn oma: “(o)ma bedankt!”.

Het restaurant ligt in een gezellig oud wijkje in het voetgangersgebied van Neurenberg. Wanneer we later verder door de oude binnenstad lopen doet het ons een beetje denken aan Wenen. Morgen gaan we de stad verder verkennen.