Alternatief programma

Dag 4 – woensdag 18 sept. – zonnig – 20 °C

Vandaag stond een bezoek aan het Adelaarsnest op ons programma, de reden om zo diep Duitsland in te rijden. Alleen vanwege het slechte weer van de afgelopen dagen, veel regen in de dalen en veel sneeuw in de bergen was het niet mogelijk om het Adelaarsnest te bezoeken. Dus hadden we vandaag een aangepast programma. 

We zijn eerst naar de bakker gelopen en konden gelijk een goede blik op de snelstromende rivier werpen. Wat een water stroomt er alleen al door deze rivier. 

Bij de bakker kiezen we verse broodjes uit en heeft Koen geheel in Duitse stijl een speciaal broodje uitgezocht. Terug in ons appartement blijkt dat een broodje Wiener Schnitzel met saus te zijn. In combinatie met een croissant en andere broodjes snappen jullie dat we de lunch hebben overgeslagen.

Na de lunch rijden we richting de bergen om een waterval te bezoeken, die via een korte wandeling te bereiken is. De autorit ernaar toe is mooi, met groene weides en uitzicht op de bergen met sneeuw op de toppen.

Bij de Josefsthaler waterval aangekomen parkeren we de auto en lopen we naar de waterval. Dankzij de regen van de afgelopen week voor je overal water stromen en voert de waterval ook genoeg water.

Koen gaat ook de bovenkant van de waterval bekijken via een glibberig pad, reden dat ik onderaan de waterval blijf wachten. Nadat hij daar fotos van heeft gemaakt komt Koen weer veilig bij mij uit.

We lopen weer terug naar de auto en rijden naar een nabij gelegen bergmeertje. Daar is het super toeristisch en om die reden keren we om en rijden we naar het Moorstation Nicklheim. Dit is een gebied waar vroeger veen werd gewonnen, en wat nu een Natura 2000 natuurgebied is. We parkeren de auto en lopen eerst naar het vogel uitkijkpunt. Daar genieten we van het mooie uitzicht.

We lopen verder en nemen de aanwijzing om op het pad te blijven goed ter harte want er staan diverse waarschuwingsborden langs de route om niet van het pad af te gaan i.v.m. giftige slangen. We komen uit bij een uitkijktoren, vanwaar uit we een mooi panorama hebben op het plassen gebied met op de achtergrond de Alpen.

Hierna lopen we weer terug naar de auto en rijden we terug richting ons appartement, om eerst wat boodschappen te doen. Aangekomen bij ons appartement genieten we op ons terras in de zon van het lekkere weer onder het genot van een drankje. En morgen vervolgen we weer onze vakantiereis.